HTML

Bárány Balázs

Friss topikok

Archívum

Akinek nincs semmije... 3. nap

2012.02.20. 18:34 Bárány Balázs

Egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek a fiúk a  negyvenhétezres mocsárba… Végre valahára Lázár János is sorra került. Nem is értem, hogy miért maradt ennyi ideig távol, mikor annyira testhezálló neki a téma… Emlékeztek – „Akinek nincs semmije, az annyit is ér.”

 Ma viszont sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta, hogy szerinte sem lehet megélni havonta 47 ezer Forintból. Hoppá – gondoltam – talán bocsánatkérés és elhatárolódás is következik. De természetesen nem. Na jó, igazából nem is hittem benne igazán. Ugyanis megtudhattuk utána, hogy Zsiga Marcell sem mondta, hogy meg lehetne ennyiből élni. Szövegkörnyezetből kiragadott mondatok, bla-bla-bla…

Nem, nem, nem és nem. Nincs szó itt semmilyen szövegkörnyezetből való kiragadásról, összetettebb megfogalmazásról. Fölösleges minden vetítés. Zsiga szerint meg lehet ennyiből élni. Egyetlen mondat lenne helyénvaló: „Elnézését kérjük mindazoknak, akiket cinizmusunkkal porig aláztunk.” És már vége is lenne a történetnek. De ne legyenek hiú ábrándjaink…

Ma újra bevásároltam, alapanyagot a hétre. Ebből kéne az ebédeknek kijönnie péntekig. A szombati kenyérből és margarinból még van egy kicsi.

étolaj: 379,- Ft
1 kg burgonya: 109,- Ft
fél kg száraztészta: 249,- Ft
1 db szatyor: 215,- Ft (de legalább zöld!)
1 kg só: 121,- Ft
1 l tejföl: 610,- Ft
2 db alma: 102,- Ft
fél kg túró: 399,- Ft
10 dkg kolbász: 156,- Ft
28 dkg szalonna: 264,- Ft (ez volt a legolcsóbb, de borzasztó rossz)
6 db tojás: 253,- Ft
1 db karalábé: 189,- Ft (na ez is érdekes…)
2 db sárgarépa: 47,- Ft
1 doboz cigaretta: 740,- Ft (igen, tudom, de most már tényleg szerettem volna… a hétre elég lesz talán)

Csináltam egy adag rakott krumplit, az talán szerdáig kitart. Mondjuk ezt gyakorolni kell még egy kicsit, de annyira nem is lett borzasztó… Utána pedig túrós csusza lesz.
A hátralévő 26 napra maradt 41.997,- Forintom. És lassan kell már vennem tisztálkodó- és takarítószereket is… Nem lesz ez egyszerű.

Ja, készült a mai napról egy kis videó, azt holnap feltöltöm ide.

2 komment

Címkék: lázár jános zsiga marcell

A bejegyzés trackback címe:

https://baranybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr724148413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deportált 2012.02.20. 19:37:39

Hol van a lakás rezsi. Az én panellakásom fűtésszámlája a múlt hónapban 32.000,- Ft volt, akkor még nem is volt hideg. Majd, ha megjön a januári számla, 52.000 lesz, mint tavaly! Máris 5000,- Ft minuszban vagyunk. És még hol van a közös költség, víz-csatorna, villany, telefon.
És még egy szelet kenyeret nem vettünk!
Hogy rohadjon meg a sok rajtunk élősködő ingyenélő, 22 év alatt módszeresen kiraboltak bennünket!
Mi meg hagytuk!

Bárány Balázs 2012.02.20. 19:56:00

Hála istennek az én pici lakásomnak nagyon jutányos a rezsije - 20ezer körül van mindenestül. Február vége felé kell majd befizetnem. Azoknak viszont még megdöbbentőbb lehet ez az otromba kijelentés, akiknek csak a rezsije nagyobb 47ezernél...
süti beállítások módosítása