HTML

Bárány Balázs

Friss topikok

Archívum

Brutális drágulás Magyarországon

2012.03.13. 13:13 Bárány Balázs

Friss hír, amely sajnos kevésbé meglepő: Az Európai Unióban 2011-ben Magyarországon volt az árdrágulás mértéke a legnagyobb, mintegy 5,6%. Összehasonlítás-képpen az árdrágulás átlagos mértéke az EU-ban 2,9% volt. Tehát nálunk majdnem a kétszerese...

Ez azonban az átlagos árdrágulás. Az élelmiszerek árai még ennél is nagyobb mértékben nőttek természetesen:

 

  • sertészsír - 30,2%
  • margarin - 26,1%
  • tojás - 23,1%
  • cukor - 19%
  • kávé - 17%
  • párizsi, kolbász - 11,7%

Világos a kormányprogram - nyúzzuk a leginkább rászorulókat. Nem elég az egykulcsos adó, a magánnyugdíj-vagyon lenyúlása vagy a felsőoktatás elérhetetlenné tétele - ennél tovább mennek. Ha nem volna eléggé nagy az infláció önmagában, akkor jön a két százalékos ÁFA-emelés, csak hogy biztosan azok a termékek dráguljanak, amik a legszegényebb rétegek fogyasztói kosarát a legnagyobb arányban kiteszik. Azok a termékek, amiket mindenképpen meg kell vennie mindenkinek. Azok a termékek, amiknek a segítségével szerintük ki kéne jönni 47 ezerből. Biztos, ami biztos.

Mindezt úgy, hogy 2010-ben még az általuk létrehívott Gazdasági Tényfeltáró Bizottság a jelentésében oldalakon keresztül sopánkodott a hatalmas inflációról, ami ráadásul a legszegényebbeket sújtja. 

Köszönjük szépen fiúk, ügyesek vagytok. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baranybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr944314076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása