HTML

Bárány Balázs

Friss topikok

Archívum

Beköszöntő

2012.02.17. 09:29 Bárány Balázs

Napok óta foglalkoztatja a közvéleményt Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselőnek, Miskolc város alpolgármesterének otromba, megalázó és mindenféle szociális érzékenység hiányát tanúsító mondata. Amikor az MTI tudósítója – az Éhségmenet Budapestre érkezésével kapcsolatban – megkérdezte a jó képességű képviselőtől, hogy szerinte tényleg meg lehet-e élni havonta 47.000,- Forintból, Zsiga Marcellnek a következő választ sikerült produkálnia:


„Biztosan meg lehet élni 47.000,- Forintból. Biztosan meg lehet élni 47.000,- Forintból. Igen, azt hiszem igen.”

 

Erre nagyon nehéz már szavakat találni. Arról nem is beszélve, hogy a képviselő úr ezek után nem elnézést kért, és elsüllyedt szégyenében, hanem szövegkörnyezetből kiragadásról, meg provokatív kérdésekről hadovált. Szégyen. Ja, egymillió hétszázezer a havi bruttója.

Minden esetre adjunk ennek az embernek esélyt. Iránymutatásán felbuzdulva elhatároztam, hogy a következő egy hónapban 47.000,- Forintból fogok megélni. Ez nyilván lehetséges, hisz ez az összeg, ahogy mondani szokás – életben maradáshoz kicsit kevés, de az éhenhaláshoz meg sok… Meglátjuk, milyen körülmények között lehet ebből a pénzből kijönni, és akkor a végén tudni fogjuk, milyen életet szán nekünk a magyar kormány.Ezen a blogon naponta – kétnaponta jelentkezni fogok, és leírom a fejleményeket.

Szólj hozzá!

Címkék: 47ezer bárány balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://baranybalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr824122885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása